Razem w obronie szkoły!

W środę, 29 marca 2017 roku o godzinie 11:00 na Rynku w Kielcach pod Urzędem Miasta zorganizowaliśmy spotkanie prasowe, podczas której przedstawiliśmy nasze stanowisko w sprawie kolejnej próby likwidacji klas szkolnych na Oddziale Psychiatrycznym dla Dzieci na ul. Kusocińskiego.

Sebastian Żuchowski przedstawił nasze dotychczasowe działania w tej sprawie. Przypomniał o pikiecie, którą zorganizowaliśmy we wrześniu, kiedy po raz pierwszy próbowano zlikwidować klasy. Zapowiedział również, że Partia Razem podejmie wszelkie środki by pomóc dzieciom hospitalizowanym. Powinny one móc w czasie pobytu w szpitalu normalnie uczestniczyć w zajęciach szkolnych, gdyż stabilizacja i kontakt z innymi dziećmi ma nieocenione zalety terapeutyczne.

Alicja Lisiak, która jest pracownicą tego szpitala, opowiedziała jak wygląda w tej chwili sytuacja i dlaczego ta szkoła jest potrzebna pacjentom.

Przedstawiliśmy również dziennikarzom nasze pismo, które wysłaliśmy do Prezydenta Miasta Kielce, z którym można zapoznać się tutaj.

Tak protestowaliśmy we wrześniu 2016:

SHARE IT: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email